Quantcast
Channel: Burgerdudes
Viewing all 891 articles
Browse latest View live

Brickyard

$
0
0

brickyard_med

Brickyard öppnade under våren 2015, och deras rymliga lokaler mitt i Stockholms Sofo-distrikt är tidstypiskt inredda med avskalade tegelväggar med trä- och metalldetaljer. De ligger även vägg i vägg med Lily’s Burger (3/5), som nyligen öppnade sin andra restaurang.

Men det verkar inte vara något som påverkat Brickyards menyval. Burgarens väl tilltagna köttpuck består av 200 gram bringa och högrev, och serveras i ett klart godkänt och uppvärmt bröd. Köttet har en distinkt välhängd smak, men borde ha fått lite mer kryddning och stekts lite mindre. Vi beställde våra burgare medium rare, men resultatet var närmare medium-well done.

Vi anser att burgare ska ätas med händerna, men detta krävde en hel del ansträngning då det var en enda stor köttbit, omgärdad av drösvis med andra ingredienser. Osten var inte helt smält och baconet var lite väl tuggigt, vilket försvårade ätupplevelsen något.

Husets burgare kostar 169 kronor, vilket inledningsvis låter på tok för dyrt. Men portionen är rejäl, med 200 gram kött, en gedigen mängd grovhuggna pommes frites, ett par lökringar, coleslaw och en aioli. Du går definitivt inte härifrån hungrig, och om du har stor aptit är skillnaden mellan Brickyard och grannrestaurangen Lily’s knappt märkbar.


Chiligänget

$
0
0

chiliganget_med

Längst ut på Kvarnholmen i Nacka, där bebyggelsen av nästa stora Stockholmsförort pågår för fullt, ligger Chiligängets halvpermanenta uteservering. De har även en foodtruck, men utsikten mot Djurgården vid vattnet förtjänar såklart ett besök.

Chiligängets paradrätt är deras chiligryta, men menyn rymmer även en chili- och ostburgare (med samma stavning på just ordet chili). Besynnerligt nog innehåller den chilipeppar och inte ett lager mustigt och mört kött på ovansidan av köttpucken. Det är alltså en helt vanlig ostburgare med lite mer hetta än vanligt.

Tyvärr hopar sig problemen. Brödet känns lite stelt och har ingen stuns, och pommes fritesen är helt smaklösa. Som tur är lyckas köttet hålla måttet, och 180-gramspucken på bringa och högrev är saftig och smakrik med en härligt rosa kärna. Men det är den enda riktiga höjdpunkten, då chilifrukterna ovanpå den smälta osten inte heller tillför särskilt mycket smak.

Inte ens chilisåserna imponerar, då alla kommer från närmaste dagligvaruhandel. För att vara ett ställe som säger sig fokusera på hetta förväntar vi oss något specialimporterat eller egentillverkat, och när en burgare med pommes frites kostar en bra bit över hundralappen förväntar vi oss mycket mer än så här – oavsett hur fin utsikten är.

Månadens burgare [September 2015]

$
0
0

manadens-burgare_high

Är sommaren redan över? Vi hade i alla fall tur med vädret i augusti, och när det blir lite kallare passar det ju bra med en värmande burgare. Man får tänka positivt.

Här kommer i alla fall månadens burgare för september. Det kommer nog flera under dagarna, så håll koll på detta upplägg då vi uppdaterar det så fort vi får mer information.

Månadens burgare för september 2015:

  • Flippin’ Burgers (5/5) – Stockholm: Juicy L – Enkel 150-gramsburgare med barbecuesås på utsidan av köttet och en kärna av ost och stoutbräserade kantareller på insidan (begränsat antal per kväll).
  • Barrels Burgers & Beer (4/5) – Stockholm: Baconaise Crisps Burger – rökig baconmajonnäs, lättsaltade chips och stekt lök.
  • Hearts (4/5) – Stockholm: ‘Nduja burger – italiensk ‘ndujakorv, talleggioost och rostad lök (189 kronor). Obs! Endast fram till 2015-09-06.
  • Vigårda (3/5) – Stockholm och Malmö – Sarahs ”Finest” – Lammburgare med getost, sydfranska grönsaker, oliver och basilika (95 kronor).

Om du känner till någon mer gourmetburgarrestaurang som serverar en månadsburgare är det bara att kontakta oss, så fyller vi på listan.

Fat Burger

$
0
0

fatburger_med

På PapirØen, ett stenkast från Köpenhamns operahus, huserar den populära matfesten Copenhagen Street Food Festival från april till oktober varje år. Bland de 35 reguljära foodtrucks som serverar maträtter från alla världens hörn finner vi Fat Burger vars koncept är enkla och prisvärda burgare.

På deras avskalade meny kan du välja mellan sliders för 50 danska kronor eller deras paradburgare Fat Burger för 75 DKK. Vi valde en Fat Burger, som består av en 175 grams köttpuck med cheddarost, bacon, marinerad lök, saltgurka, sallad, chilimajonnäs och ketchup.

När burgaren tillagades upptäckte vi tråkigt nog att köttet redan var färdigstekt och enbart lades på stekhällen för att värmas upp. Burgaren serverades sedan med rikliga mängder av ketchup och chilimajonäs vilket resulterade i ett kladdigt kaos som förde tankarna till BonBon Delis burgare.

Burgaren var i all sin enkelhet överraskande god, men den var för söt i smaken på grund av mängden ketchup och chilimajonnäs. Köttet var av bra kvalitet, men tyvärr för kompakt och hårt stekt.

Denna burgare var absolut inget mästerverk, men den var billig, mättande och tillfredsställande.

Eagle 1

$
0
0

eagle1_med

Mitt på Drottninggatan – en av Stockholms mest turisttäta gator – ligger Eagle 1. Det här är en restaurang med det där lite lustiga amerikanska temat som finns på en del ställen, som ger en distinkt känsla av att ha skapats av någon som visserligen är ett fan av USA men som enbart sett lösryckta bilder därifrån. De har en meny med lite allt möjligt men vi siktar såklart in oss på just burgarna.

Deras Boston Umami Burger serveras med tryffelmajonnäs, champinjoner, syltad lök och ost och kostar runt hundralappen med pommes frites. Rent smakmässigt är den dock svår att bedöma på grund av den dominerande tryffelsmaken som tar över helt. Tryffel kan vara fantastiskt när det används försiktigt men när det är det enda man känner smaken av blir vi snarare misstänksamma än trollbundna.

Brödet var lite för tuggigt och torrt, och köttet hade den konstiga egenskapen att innehålla köttsafter som var märkbart varmare än köttet. Och då allt bara smakade tryffel blir det svårt att rekommendera ett besök (även om du älskar tryffel över allt annat), med tanke på att de flesta andra restauranger kan hantera denna råvara mycket bättre än så här.

Burger & Bun

$
0
0

burger_bun_med

I den trendiga stadsdelen Nørrebro i norra Köpenhamn finner vi det återuppstådda burgarhaket Burger & Bun. Och med vetskap om att den Michelinbelönade kocken Henrik Yde står bakom restaurangkonceptet har vi högt ställda förväntningar.

Deras meny erbjuder flera olika burgare där samtliga kostar minst 125 danska kronor, utan tillhörande pommes frites. Valet föll på deras American Burger med en köttpuck på 170 gram tillsammans med rimmat bacon, hemmagjord majonnäs, saltgurka, mild lök, cheddarost, sallad och deras hembakta sesambröd.

Det första vi märkte var den höga kvaliteten på samtliga råvaror. Köttet var riktigt gott med en fin kryddning, bra saftighet och rosa kärna, men tyvärr briljerade inte brödet på samma manér. Det hembakta brödet må ha varit fluffigt, men det serverades kallt och icke rostat. Detta medförde i sin tur att den saftiga burgaren hade svårt att hålla ihop under måltiden. De dubbelfriterade pommes fritesen var dock över förväntan och lyckades rädda mycket av upplevelsen.

Burger & Bun har alla ingredienser som behövs för att göra en riktigt bra burgare, men har en del finlir kvar för att nå ända fram.

Mill 16

$
0
0

mill16_med

Mill 16 slog upp portarna i Jakobsberg i början av 2015 och har sedan dess satsat på att sätta Stockholmsförorten på den svenska hamburgarkartan.

Lokalerna är ljusa och fräscha och ligger ett stenkast från pendeltågsstationen. På menyn finns en mängd olika variationer av hamburgare, med allt från en klassisk ostburgare till kryddiga specialburgare. Intressant nog så serveras många av burgarna med specialkomponerade tillbehör, och den kryddiga Port au Prince-burgaren serveras exempelvis med jalapenofritters istället för pommes frites.

Vår vana trogen valde vi en ”Stockholm”-burgare, vilket är restaurangens version av ostburgare. Burgaren var i sin helhet väldigt välkomponerad; köttpucken på 180 gram smakade väldigt gott men var lite för torr trots att den hade en svagt rosa kärna. Brödet hade en lättare stekyta på utsidan och var svagt rostat, och grönsakerna var fräscha och rumstempererade. Mill 16:s egen dressing var dessutom smakrik och gick bra ihop med den rostade löken.

Pommes fritesen var krämiga i mitten, men hade gärna fått vara lite hårdare friterade för att få lite mer stuns. Nu var den tillhörande chilibearnaisen ett smakrikt komplement, men det blev något svårhanterligt att äta pommesen när de inte höll formen.

Överlag levererar Mill 16 en väldigt smakrik upplevelse, och betyget blir en stark trea.

Greasy Spoon

$
0
0

greasy_spoon_med

Ett stenkast från det överbefolkade Strøget i Köpenhamn ligger det mycket populära burgarhaket Greasy Spoon. Efter att ha misslyckats att få ett bord vid vårt första besök på grund av en massiv kö fick vi vänta till nästföljande lunch för att få ett bord.

På menyn samsas burgarna med olika sorters mackor, sallader och stekar. Det mest uppseendeväckande här är deras burgarvariant av den klassiska danska biffmackan dränkt i brunsås. Men vi valde såklart en burgare, nämligen Big Cheese som innehöll cheddarost, bacon, lök, saltgurka, ketchup och senap för 85 danska kronor. Burgaren serverades snyggt på ett fat, och vid en första anblick såg den mycket lovande ut.

Hamburgaren var konstruerad för att avnjutas med händerna, något vi verkligen uppskattar. Men här tog våra positiva intryck slut. Brödet var för torrt och tråkigt samtidigt som det mediumstekta köttet lämnade mycket att önska både smak- och texturmässigt. Men det största problemet var dock den rikliga mängden senap som tog över smaken helt och förstörde stora delar av måltiden.

Efter vårt första besök kan vi inte riktigt förstå Greasy Spoons populäritet. Trevliga lokaler och personal är en viktig del av upplevelsen, men det är alltid burgaren som har sista ordet.


Burgarhak på framfart

$
0
0

sverigekarta_19sept

Burgare är hetare än någonsin och runt om i landet öppnas det fortfarande nya restauranger titt som tätt. Här en sammanställning över nya gourmetburgarrestauranger som precis har slagit upp portarna eller kommer att göra det inom en snar framtid.

Nya gourmetburgarrestauranger:

  • Burgersson (5/5) – Göteborg: Har öppnat sin andra restaurang på Friggagatan 14.
  • Burger Bistron (4/5) – Stockholm (Upplands Väsby): Ska öppna sina andra restaurang på Centralvägen 3 senare i år.
  • Phil’s Burger (4/5) – Stockholm och Eskilstuna: Har öppnar sin tredje samt fjärde restaurang på Birger Jarlsgatan 34 respektive Kungsgatan 1. Från och med den 2 november tar de även över driften av Story Hotels restaurang i Sundbyberg och servera hotellfrukost, lunch och middag, samt driva en cocktailbar.
  • Vigårda (3/5) – Stockholm: Öppnar nästa år sin fjärde restaurang på Vasagatan 14.
  • Käk (2/5) – Stockholm (Sundbyberg): Har öppnat sin andra restaurang vid Tuletorget.
  • Hamburgarstugan – Stockholm (Sollentuna): Öppnar sin andra grill på Sollentunavägen 120 den 24 september.
  • CaliBurger (2/5) – Stockholm (Täby): Den asiatiska burgarkedjan öppnar sin första svenska restaurang i Täby Centrum den 23 september.

Om du känner till någon mer gourmetburgarrestaurang som ska öppna snart är det bara att kontakta oss, så fyller vi på listan.

Itamae Sushi & Grill

$
0
0

itamae_med

Itamae är en japansk kedja som har fem restautanger runt om i Stockholm som för det mesta fokuserar på sushi. Men ute i Sundbyberg har de adderat grill till namnet och serverar även hamburgare. Sushi och burgare låter inte som den bästa av kombinationer, men eftersom just deras burgare har fått gott rykte skippade vi fisken helt under vårt besök och fokuserade på grilldelen.

Ska du ha en burgare består urvalet endast av en cheeseburgare med pommes frites för 95 kronor. De håller burgaren nästan lika enkel som burgarmenyn i sig, och den består av två tunnare genomstekta köttpuckar med ost, sallad, shiitakesvamp och lite tryffelmajonnäs.

Resultatet av denna enkelhet är riktigt bra; köttet är saftigt och gott även när det är genomstekt och vi känner smakerna av alla komponenter. Inte ens tryffelmajonnäsen tar över smaken utan används istället som en krydda med bra effekt. Se dock upp med den extra tryffelmajonnäsen som kommer som dipp till pommes fritesen – den är urgod men kan verkligen slå ut dina smaklökar helt.

Itamae serverar helt enkelt en riktigt bra burgare till ett utmärkt pris, och vi hoppas verkligen att den tar sig till flera av deras restauranger.

Cock’s & Cows

$
0
0

cocks_cows_med

På den anrika adressen Gammel Strand hirrar vi den omtalade burgarrestaurangen och cocktailbaren Cock’s & Cows. Efter att ha blivit framröstade som Köpenhamns bästa burgarhak två gånger de senaste tre åren var våra förväntningar självklart högt ställda.

Vi hade inte bokat bord och fick därför vänta en timme i deras trevliga bar en trappa ner. Inte oss emot; ett par goda drinkar och en skön barstämning är alltid en bra start på en trevlig kväll.

Deras meny erbjuder flera klassiska burgare med ett prisintervall mellan 89 och 129 danska kronor. Till samtliga burgare fick vi möjligheten att välja vilket bröd vi ville ha; sesam, fullkorn, brioche eller glutenfritt. Vårt val föl på deras bacon- och cheddarburgare med tillhörande briochebröd.

Men burgaren som serverades levde inte alls upp till våra förväntningar. Köttet var i stort sett smaklöst och var alldeles för hårt stekt. Att burgaren dessutom hadd dränkts i ketchup – något som inte nämndes i menyn – lyfte inte precis denna måltid. Pommes fritesen var vi nöjda med och de blev måltidens höjdpunkt.

Vi kan tyvärr inte rekommendera burgarna på Cock’s & Cows, men vi kan i alla fall rekommendera deras trevliga bar.

Brooklyn Visby

$
0
0

brooklyn_gotland_med

Brooklyn Visby, även kallade Brooklyn Burgers ‘n Bar, öppnade på Gotland i april 2015. Inredningen känns USA-inspirerad och går i mörka färger, och lokalen är i övrigt stilren med en stor uteservering. För en gångs skull frångick vi vår vana att alltid ta en ost- och baconburgare och valde istället deras egen Brooklyn Burger med chilicheddar och jalapeñomajonnäs, samt en laddning pommes frites gjorda på sötpotatis.

Det lokalt bakade brödet från Brödboden på Södertorg var mjukt och fluffigt, men ändå föredömligt rostat på insidan och stekt på utsidan. Köttpucken var tjock och fin med en liten rosa kärna kvar. Jalapeñomajonnäsen var något för rinnig, men som tur är var den full av smak. Chilicheddarn hade däremot mått bra av att få lite mer smakmässigt utrymme då den försvann litet bland de övriga smakerna. Sötpotatispommesfritesen var jättegoda med söt smak och krämigt innehåll, och de kompletterades utmärkt av den heta BBQ-dippsåsen.

Burgaren kostar 120 kronor (och en dubbelburgare kostar endast 20 kronor extra) vilket gör Brooklyn Visby till ett prisvärt alternativ, och helt klart den godaste burgaren vi har ätit i Visby.

Månadens burgare [Oktober 2015]

$
0
0

manadens-burgare_high

Okej, nu är det officiellt höst. Oktober är här och med det följer såklart tröj- och jackväder … och en ny månadens burgare såklart. Vad passar bättre än en värmande hamburgare när det blir lite kallare? Vi kan inte komma på något i alla fall.

Månadens burgare för oktober 2015:

  • Flippin’ Burgers (5/5) – Stockholm: Meatyterranean – Vispad fetaost, soltorkade tomater, babyspenat och en balsamvinägerreduktion (120 kronor)
  • Barrels Burgers & Beer (4/5) – Stockholm: Gourmet burger – Café de Paris-majonnäs, ruccolasallad, tomat och brie.
  • Vigårda (3/5) – Stockholm och Malmö: Steffo Törnqvists lyxburgare – Sallad, picklad grön tomat, syrad rödlök, karamelliserad lök, gräslök samt en creme på cognac, tryffel och anklever (95 kronor).
  • Bun Meat Bun (5/5) – Stockholm: Green Chili Cheese – Rostad grön chili inbäddat av två skivor smältost.
  • Phil’s Burger (4/5) – Stockholm (endast Stureplan): Sliders – Testlansering av mindre burgare, både vanliga och halloumi (49 kronor).

Om du känner till någon mer gourmetburgarrestaurang som serverar en månadsburgare är det bara att kontakta oss, så fyller vi på listan.

Munchies

$
0
0

munchies_med

Munchies har två restauranger i Oslo; den ena centralt och den andra på hippa Thorvald Meyers Gate precis norr om centrum. Inredningen är spartansk i skandinavisk stil, och menyn lockar med en handfull olika burgare för cirka hundra norska kronor – stiligt uppradade på en upplyst skylt ovanför kassan.

Valet faller på en Classic för 106 norska kronor med sallad, tomat, rödlök, cheddar och dressing, samt en påse pommes frites för ytterligare 38 norska kronor. Det är helt klart humana priser – vi är ju trots allt i Norge.

När burgaren väl kommer in grusas tyvärr våra förhoppningar om en fantastisk upplevelse. Det sesamprydda brödet är torrt och alldeles för bred för köttpucken, som ligger dold i mitten. Och trots att köttet är mjukt mediumstekt smakar det inte särskilt mycket alls, och det är smakerna från den oinspirerade dressingen som får ta täten här.

Pommes fritesen är krispigt friterade och snyggt serverade i en papperspåse, men de smakar nästan ingenting då de knappt har saltats. Och utan salt på bordet får vi än en gång förlita oss på ketchup som måltidens smaksättare.

Inga av komponenterna på Munchies imponerar, och det mest positiva med besöket är deras ölutbud med godbitar från bland annat Kona Brewery.

Two Buns & Meat

$
0
0

2buns_meat_med

Uppdatering: Two Buns & Meat har nu stängt för gott!

Two Buns & Meat har snabbt blivit en av Göteborgs mest populära foodtrucks. Något vi snabbt blir varse om när vi besöker dom en solig dag på Lindholmen. Vagnen har varit öppet i en kvart och kön ringlar redan långt ner för kajen trots att där står tre grabbar och slungar burgare för fullt.

Valet för dagens lunch faller på Doherty, en 150 grams högrevspuck med cheddarost, bacon, ruccola, chipotlemayo och hemmagjord ketchup. Det är alltså en ganska så söt och mustig anrättning som når smaklökarna. Hettan från chipotlemayon är precis sådär lagom som jag gillar den och baconet bland det godaste och krispigaste på den här sidan älven. Det kan man tacka de tjocka skivorna för.

Brödet är precis rätt toastat men upplevs som en aning för kompakt, och tar lätt över texturen i munnen. Köttet är något för mycket stekt och den sista rosa färgen har precis lämnat när jag tar en noga kik, men det lyckas ändå hålla en härlig rökig och saftig smak.

Kanske var lunchtrycket något för mycket för grabbarna denna dag, men faktum kvarstår att Two Buns & Meat serverar bland de bästa smakanade burgarna i staden, detta ur några få kvadratmeter i bakänden på en skåpbil. 95 kronor får du betala för en 150-grammare, medan en dubbel kostar dig 125 kronor.


Døgnvill Bar & Burger

$
0
0

dognvill_med

Døgnvill Bar & Burger har tre restauranger i Norge. En finns i Stavanger och två i Oslo, varav den ena ligger i den futuristiska stadsdelen Tjuvholmen och den andra i det hippa Vulkan-området.

Allt kött i burgarna kommer från den anrika slaktaren Albert Idsøe i Stavanger, där det mals och formas till köttpuckar innan det levereras till restaurangerna. Burgarna står såklart i centrum på menyn, och det gick inte att värja sig mot deras Hot Mama, med barbecuesåsglacerad bacon, stekt lök, sallad och en sås gjord på parmesan, cheddar och jalapeños för 169 norska kronor.

Med den smakkombinationen är det ingen större överraskning att burgaren var god, men själva köttet var lite tuggigare än vad vi hade förväntat oss. Det var dock mediumstekt, och utmärkt kryddat. Dessutom var baconet krispigt, rökigt och sött, och ostsåsen bidrog med en krämig hetta. Brödet var lite för grovt, men var åtminstone uppvärmt och smakade godare än vi trodde vid första anblick. Fast det riktiga guldkortet var sötpotatispommesfritesen, trots priset på 49 norska kronor. De var ljuvligt krispiga på utsidan och krämigt söta inuti.

Prislappen var något högre än på andra burgarställen, men ändå helt godkänt för att vara i Norge.

Rhino

$
0
0

rhino_med

En kort promenad över bron från Hornstull ligger Liljeholmskajen – ett kontorstätt område som tenderar att vara lite dött efter kontorstid. Men det finns en del ställen här som motiverar till kvällshäng, bland annat Rhino.

Valet föll på den enda genuina burgaren på menyn: The Royale with Cheese. Första intrycket var inte bra, då köttpucken var konstigt hög och misstänksamt jämnt rund. Brödet var förhållandevis litet och bränt i kanterna och smaksättningen var enkel och udda; ost, syltad rödlök och aioli smaksatt med rostade tomater.

Men efter den skeptiska första tuggan kunde vi konstatera att köttet visserligen var genomstekt, men att allt smakade riktigt gott. Alla delar bidrog till helheten och lyfte varandra, och till och med det grå köttet var saftigt med en angenäm köttsmak. Tillbehören överraskade tyvärr inte lika positivt; våra pommes frites smakade bara frityrolja och vår coleslaw hade en rökig smak som tog över lite väl mycket.

Rhino bjuder inte på en klockren upplevelse, men vi kan inte förneka att burgaren var god. Omdömet blir en trea, men det är en stark sådan. Om du är hungrig i Liljeholmen är det värt en liten promenad för ett besök.

Illegal Burger

$
0
0

illegal_med

Förväntningarna inför vårt besök på Illegal Burger i Oslo var skyhöga, särskilt då det har sagts att de serverar den bästa burgaren i Norge. En kvart efter att dörrarna slagits upp hade den ytterst lilla restaurangen fyllts helt. Kön sträckte sig hela vägen ut på gatan, men som tur var tog det inte mer än 20 minuter att få ett bord.

Det blev en dubbel Hot Mama Deluxe för 142 norska kronor – en bjässe med 260 gram kött, bacon, cheddar, barbecuesås, sallad, tomat, lök, guacamole, jalapeños och senap. Vi beställde även potatisklyftor med aioli och en specialbryggd och en riktigt god Illegal Burger-öl från danska Mikkeller.

Burgaren såg aptitlig ut, men när tänderna fastnade i det skosuleliknande köttet vid första tuggan kändes det som att vi var med i dolda kameran. Köttet var hårdpressat och tillagat på kolgrillen alldeles för länge. Det var skrattretande dåligt – sämre än vi brukar få på sunkiga gatukök efter tveksamma beslut mitt i natten. Alla andra komponenter var dock godkända, med krämig ost, knaprigt bacon och ganska saftigt bröd. Men de hjälpte tyvärr inte ett dugg.

Vi vet inte hur det här kunde ske, men det finns absolut inga ursäkter för att servera en så här dålig burgare.

Kitchen On The Road

$
0
0

kitchenontheroad_med

Stockholm har  sin beskärda del av högkvalitativa foodtrucks, och de ökar ständigt i antal. Variationen är stor och all världens kök finns representerade. Nu när burgare säljer som smör i solsken vill alla aktörer hoppa på tåget och göra sina egna burgare med inspiration från just sin egen matkultur.

Foodtrucken Kitchen On The Road serverar vanligtvis maträtter med inspiration från matkulturen i Chile, och har nu komponerat sin egna burgare. För 85 kronor får du en 200-gramsburgare med ost, saltgurka, coleslaw, limemajonnäs, jalapeños och salsa. Pommes frites ingår också i det priset.

Mängden mat du får måste berömmas, men tyvärr känns det som hela måltiden går efter devisen kvantitet framför kvalitet. Brödet är mer som en fralla än någonting annat och är ganska torr, samtidigt som köttet är för kompakt. Pommes fritesen är även de ganska tråkiga med en mjölig konsistens. Däremot uppskattar vi salsan och dippen som serveras till pommes fritesen. Även limemajonnäsen fungerar riktigt bra ihop med burgaren i övrigt och bidrar med en härligt syrlig smak.

Detta är kanske inget för en burgarnörd, men om du vill ha mycket mat till ett hyggligt pris kan Kitchen On The Road åtminstone vara ett hyggligt alternativ.

Mat’s Burger

$
0
0

mats_torrevieja_med

Vi erkänner – vi åkte inte till Torrevieja enbart för att testa burgare. Den sömniga staden på Spaniens östkust kretsar mer kring fisk och apelsiner. Många ställen skyltade med hamburguesa, men det var bara några enstaka som hade det som specialitet. Den lokala befolkningen rekommenderade Mat’s Burger – som enligt egen utsago gjorde äkta amerikanska burgare – så därför begav vi oss dit.

När deras självbetitlade burgare, Mat’s Burger, landade på bordet reagerade vi ungefär som du gjorde när du tittade på bilden: Var är köttet? Men det fanns där, gömt på botten under osten och baconet. Den 140 gram stora köttpucken hade förvånansvärt god grillsmak som tillsammans med den gyllene stekytan på brödet var klart positiva överraskningar. Tyvärr var resten av måltiden mindre positiv. Köttet var tillagat för länge, medan pommes fritesen var tillagade alldeles för kort tid. Baconet var dessutom för tjockt och barbecuesåsen smakade mest ketchup. Och vi ifrågasätter beslutet att ge lökringarna den uppenbara huvudrollen: Hur tänkte de där?

Gourmetburgartrenden har inte nått Torrevieja än och Mat’s Burger imponerade inte. Men vi är ändå inte helt missnöjda, då en burgare och en kall öl på en skuggig gågata i ett soligt Spanien ändå bjuder på en synnerligen trevlig upplevelse.

Viewing all 891 articles
Browse latest View live